CEO Column


“We are what we repeatedly do.
Excellence then, is not an act, but a habit.” - Aristotle

1 augustus 2018


Beste collega’s,


Drie weken geleden schreef ik mijn column over de goede KLM vervoerscijfers voor het eerste halfjaar 2018. Het gevoel bij het “op de helft” van het jaar zijn en de - voor mij mooie - parallel met hardlopen. Ook stond ik stil bij de stand van zaken rondom het cao akkoord bij de vliegers. We doen ons uiterste best om met de VNV zo snel mogelijk te komen tot een passend cao akkoord.


Parijs 1 augustus

Vandaag ben ik in Parijs voor de presentatie van de financiële AF-KL resultaten over het eerste halfjaar. Naast belangstelling voor de cijfers, is er vanzelfsprekend na het vertrek van Jean-Marc Janaillac begin mei 2018, veel vraag naar de voortgang inzake de benoeming van de nieuwe CEO van AF-KL. Afgelopen weken en maanden zijn turbulent geweest voor AF-KL in de pers met alle speculaties en berichtgeving hierover. De AF-KL board, onder leiding van non-executive Chairwoman Anne-Marie Couderc, werkt hard aan de opvolging en heeft als doel om in september de nieuwe AF-KL bestuursstructuur te hebben.


Strategische partnerships

Binnenshuis hebben we met het zogenaamd “Comité Directive Collegial” - Frederic Gagey, Franck Terner en mijzelf - de dagelijkse gang van zaken binnen AF-KL bestuurd. Dit is de tijdelijke bestuursoplossing naast de bestaande rollen voor eenieder; CFO AF/KL, CEO AF en CEO KL. Vandaag laten we zien dat we met elkaar echt voortgang geboekt hebben in deze afgelopen maanden. Bijvoorbeeld door het tekenen van belangrijke overeenkomsten met onze grote Chinese partners twee weken geleden. Gisteren zetten we tevens een belangrijke stap met de aankondiging van onze ambities om per zomer 2019 een joint venture met Air Europa op een aantal Zuid-Amerikaanse routes te starten. Een ontzettend mooie stap vooruit weer voor de netwerken van Air France, KLM en Air Europa op deze groeimarkt. Ons KLM netwerk op Zuid-Amerika heeft inmiddels 11 bestemmingen en ongeveer 2 miljoen stoelen. Dat zijn 4 bestemmingen en ongeveer 800 duizend stoelen meer dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden.


Resultaat AF-KL H1

Het resultaat voor AF-KL wordt sterk beïnvloed door de gevolgen van de stakingen bij Air France tussen 22 februari en begin juni. Een groot gedeelte van de daling van het operationele resultaat bij Air France is te wijten aan deze stakingen. Dit is teleurstellend om te zien voor alle Air France collega’s, de overgrote meerderheid, die tijdens de stakingen zo hard gewerkt hebben om de negatieve impact voor onze klanten te beperken. Het belang van interne solidariteit tussen Air France en KLM blijft daarmee onverminderd groot.


Operationeel resultaat

  • AF-KL: +€ 228 mln (€ 325 mln minder dan vorig jaar)
  • Air France: -€ 164 mln (€ 351 mln minder dan vorig jaar)
  • KLM: +€ 388 mln (€ 8 mln meer dan vorig jaar)


Voor KLM mogen we met elkaar trots zijn op het positieve resultaat van het eerste halfjaar, wat nipt hoger is dan het record resultaat van de eerste zes maanden vorig jaar. Veel dank voor de bijdrage van eenieder!


KLM-resultaten breakdown

De hogere brandstof rekening van 112 miljoen euro is opgevangen door een stijging van de bezettingsgraad en inkomsten per eenheid. Ten opzichte van vorig jaar verwelkomde KLM 1 miljoen passagiers meer: een record van 16,6 miljoen!


Drie van de vier onderdelen van KLM, namelijk Passage, Cargo en Transavia, hebben een goed resultaat neergezet. Voor E&M bleef het resultaat iets achter, onder andere door wisselkoers effecten van de US Dollar. Daarnaast waren onze investeringen in deze laatste zes maanden met ruim 700 miljoen euro ook een record!

De waardering van onze klanten, uitgedrukt in de NPS (Net Promoter Score), voor de eerste zes maanden was eveneens positief. Met een gemiddelde van 41, was de score hoger dan de score van vorig jaar (40), maar onder ons target van 43.


Prioriteiten komend halfjaar

Als we de koers van dit eerste halfjaar doorzetten, kunnen we net als afgelopen jaar, aan het eind van 2018 allemaal wederom een mooie winstdelingsregeling tegemoet zien. Naast het voortzetten van al het goede werk rondom customer focus (NPS) en digitalisering, verdienen twee andere zaken daarbij bijzondere aandacht in de tweede helft van het jaar:

  • de kosten per eenheid; en
  • de operationele performance.


In mijn vorige column schreef ik al over de noodzaak van hernieuwde focus op onze kosten, zeker gezien de druk die de stijgende brandstofprijs op onze resultaten zet. Daarnaast ervaren we de laatste weken ook veel druk in de operatie: het is vol in het luchtruim, vol op de luchthaven en we hebben volle vluchten. Gezien de stijgende non-performance kosten en het effect op de NPS, is ook hier aandacht voor nodig.


Respect

Afgelopen weken ervoeren we de langste onafgebroken periode warmte in Nederland ooit. Een zegen voor de een, een kwelling voor de ander. Afgelopen vrijdag steeg het kwik op Schiphol zelfs tot 38 graden Celsius!


Groot respect heb ik voor onze collega’s werkend in de uitvoering: op het platform, in de bagage kelder, bij Cargo, bij E&M, aan boord, etcetera, op plaatsen waar het bloed en bloed heet is. Temeer daar de operationele gebouwen in Nederland nauwelijks zijn ingericht op deze hitte en we midden in de drukke vakantietijd zitten. Zo beleefde Schiphol afgelopen maandag de drukste dag met 233.000 passagiers en verwelkomden we bij KLM diezelfde dag bijna 102.000 passagiers aan boord. Dubbel respect dus voor een ieders inzet in de operatie!


Bijtanken

Naast record bezettingsgraden en temperaturen, is voor velen de zomerperiode er ook een van “bijtanken”, uitrusten; alleen, met partner, vrienden of met het gezin. Voor mij persoonlijk ook altijd een fijn moment samen met mijn gezin. Ik ga naar Griekenland, waar ik drie jaar heb mogen wonen en werken, en dus een speciaal gevoel bij heb. Om daarna, met volle energie, de tweede helft van het jaar aan de hand van ons KLM Flightplan door te pakken op: de klantfocus, digitalisering, de kosten per eenheid en de operationele performance.


Ik wens iedereen een goede zomer en een goede vakantie!


Kαλό καλοκαίρι, kaló kalokeri, goede zomer,