CEO Column


"Success always has its home at the last kilometre" – unknown

31 oktober 2018


Beste collega’s,


Vandaag publiceren wij onze financiële cijfers voor het derde kwartaal. Voor de AF-KL Groep was het een relatief goed kwartaal met een operationeel resultaat van 1.065 miljoen, iets lager dan de 1.141 miljoen van vorig jaar. De belangrijkste dynamiek zat in de stijging van de brandstofprijzen die voor het grootste deel goed gemaakt zijn door eveneens een stijging van de inkomsten per eenheid.


KLM resultaat

Voor KLM was het resultaat met 573 miljoen in het derde kwartaal vrijwel gelijk aan vorig jaar (588 miljoen). Gezien de stijging van de brandstofkosten is dat een mooi resultaat. Er staat niettemin druk op de kosten per eenheid. Dit zal dus alle aandacht krijgen in het vierde kwartaal en in 2019. Het cumulatieve vervoer voor de eerste drie kwartalen hadden we al eerder bekend gemaakt. We hebben 25,8 miljoen passagiers mogen verwelkomen aan boord bij KLM in de eerste 9 maanden van 2018.


Air France arbeidsovereenkomsten

Ben Smith heeft met de meerderheid van de Franse vakbonden een overeenkomst gesloten met betrekking tot de langdurige arbeidsproblematiek. Dit is een zeer positieve stap voorwaarts, die een einde zou moeten brengen aan een periode van geschillen en stakingen. Daarmee zullen we ons weer gezamenlijk op de toekomst kunnen richten.


Start winterdienstregeling

Afgelopen zondag is de winterdienst van start gegaan. Voor KLM betekent dit:

  • Een groei van +1,4% in ASK’s (Available Seat Kilometres) en +1,5% in Seats
  • Voortzetting van 3 nieuwe bestemmingen uit de zomerdienstregeling, namelijk Fortaleza, Växjö en Marseille, maar helaas ook het sluiten van Freetown-Monrovia en Teheran
  • De uitfasering van 1 Boeing 747 en het completeren van de ombouw van de A330 met de nieuwe World Business Class


We hebben de afgelopen jaren voortdurend geïnvesteerd in vloot, materieel, digitalisering, mensen en in de totale klantervaring. Zo namen we afgelopen kwartaal 277 nieuwe KLM’ers aan en zien we per start van de winterdienstregeling ook een paar mooie voorbeelden van het resultaat van deze investeringen terug aan boord.

Nieuwe inflight producten KLM en KLM Cityhopper

Het KLM Huisje #99 is het Douwe Egberts huisje ‘De Witte Os’ in het Friese Joure. Sinds afgelopen zondag schenken we Douwe Egberts aan boord. Klanten van KLM krijgen de nieuwe, duurzame en 100% utz-gecertificeerde koffieblend ook aangeboden in de Crown Lounges. Lekkere en kwalitatief goede koffie is een mooi visitekaartje en daarom belangrijk voor de klantbeleving. En omdat dit net zo goed geldt voor de werknemersbeleving, is de Douwe Egberts koffie nu ook verkrijgbaar op de werkvloer.


Daarnaast zijn we met Rituals een geweldige samenwerking aangegaan door de productlijn ‘The Amsterdam Collection’ te introduceren. Zowel passagiers in World Business Class als Economy Class kunnen met deze exclusieve KLM-lijn kennismaken. Voor klanten in de Economy Class is er een verzorgende hand foam beschikbaar op het toilet. Reizigers in de World Business Class beschikken op het toilet over meerdere verzorgingsartikelen en ontvangen daarnaast een mooie set van face moisturizer en lip balm.


En ook KLM Cityhopper heeft met de ingang van de winterdienstregeling een vernieuwde maaltijdservice voor onze Business Class-passagiers geïntroduceerd. De nieuwe maaltijden zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van onze klanten en worden aangeboden op alle KLC-vluchten. Alle producten zijn duurzaam en waar mogelijk van lokale leveranciers.

Full roll-out ICA-M product op álle ICA-bestemmingen

Zondag markeerde de full roll-out van het nieuwe ICA-M product op alle ICA-bestemmingen. Er is, in nauwe en constructieve samenwerking met de groepscommissie, veel werk verricht door onze collega’s van Inflight Services om dit product te ontwikkelen en de logistiek voor het hele ICA netwerk op tijd voor elkaar te krijgen. In de nieuwe cao voor cabinepersoneel is afgesproken dat er een bemanningslid minder ingezet wordt op een groot aantal intercontinentale vluchten. Daarbij hoort een efficiëntere service in Economy Class. Deze nieuwe service sluit aan op de behoeften van de klant en de aanpassing in de cabinebemanning-samenstelling zorgt voor een hogere productiviteit van het cabinekorps. Deze verhoging in productiviteit draagt op haar beurt bij aan een gezonde en toekomstbestendige KLM en daarom wil ik graag mijn waardering uitspreken voor alle cabine crew en grond collega’s die hieraan bijdragen.

Memorandums of Understanding met Xiamen Airlines en Ctrip

Vorige week, tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland hebben we twee ‘Memorandums of Understanding’ (‘MoU’) getekend. Eén met Xiamen Airlines die het onderhoud door KLM Engineering & Maintenance van hun Boeing 737 Max motoren betreft. En de ander met Ctrip, de grootste online speler in de Chinese travelindustrie, die gaat over het gezamenlijk verbeteren van het AF-KL aanbod aan de Chinese klant op het gebied van distributie, marketing en loyalty programma’s. Deze memorandums laten niet alleen het belang van onze handelsrelaties met China zien, maar onderstrepen bovenal dat we door het aangaan van nieuwe vormen van samenwerking, onze gezamenlijke businesses kunnen laten groeien. Positieve ontwikkelingen waarmee KLM ook op de Chinese tv mooie exposure heeft gehad.

Internet consultatie Omgevingsraad Schiphol

Tot en met 20 november loopt de digitale nationale enquête van de Omgevingsraad Schiphol. Dit is naar aanleiding van het verzoek van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, om de Nederlandse bevolking te raadplegen over de ontwikkeling van Schiphol. Alle inwoners van Nederland kunnen via deze internetconsultatie hun mening geven over de toekomst van Schiphol en omgeving. Voor KLM is dit een heel belangrijk onderwerp. Ik wil daarom alle KLM’ers vragen om deel te nemen aan de internetconsultatie en de tien vragen te beantwoorden. We zijn met elkaar hard bezig om KLM fit en gezond te maken, op weg naar de 100 jaar, maar dan moeten we wel ruimte houden om te blijven groeien.


Samen op naar het vierde kwartaal

Kortom, we blijven ondernemen, pionieren en investeren. En dit zetten we ook voort in het vierde kwartaal. Laten we er met elkaar de schouders onder zetten om zo met een sprint deze laatste kilometers van 2018 met een positief resultaat af te sluiten.


Tot de volgende keer,