When history meets innovation

17 juli 2019

In 1924, vijf jaar na de oprichting van KLM, voerde KLM al de eerste vluchten uit op Batavia (het huidige Jakarta), in het toenmalig Nederlands-Indië. Vanaf 1929 werden dat scheduled services. Ongelooflijk snel voor die tijd en het onderstreept het ondernemerschap en de pioniersgeest in ons KLM DNA. Deze reis naar Batavia duurde 11 dagen met verschillende stopovers. Een van de stopovers was Bangkok. Zo vieren we dit jaar niet alleen 100 jaar KLM maar ook 90 jaar op steden als Jakarta en Bangkok.


Afgelopen maandag was ik in Bangkok om stil te staan bij deze 90 jaar maar ook om het plakkaat “City of Bangkok” terug te geven aan de stad. De tweede Boeing B747-400 van KLM (PH-BFB) in 1989 was gedoopt de “City of Bangkok”. Uit waardering heeft de stad Bangkok toen in een ceremonie met Thaise monniken op Schiphol een plakkaat geschonken dat aan boord geplaatst is.


In november 2018, 30 jaar later is de PH-BFB “City of Bangkok”, na 120.000 vlieguren en 6 miljoen passagiers met welverdiend pensioen gegaan. Het plakkaat hebben we afgelopen maandag terug gegeven aan de gouverneur van de stad. Dat maakte de cirkel weer rond.

Diversiteit & Inclusie

Vaak praten we erover. We maken er veel plannen voor. En terecht, want is het een ontzettend belangrijk onderwerp voor KLM, maar ook voor de samenleving. Tegelijkertijd “zijn” er concrete en mooie diversiteits- en inclusie voorbeelden. Op dit korte bezoek aan Thailand had ik er twee: een vrouwelijke gezagvoerder op onze Boeing B777 en de eerste vrouwelijke engineer van Thailand die bij onze grote Line Maintenance unit werkt. Beiden een mooie inspiratiebron voor anderen. Ik vind het mooi en waardevol dat we deze collega’s bij KLM hebben.

Sustainability in Azië

Na Bangkok ging ik dezelfde middag door naar Singapore, waar onze historie ook al 86 jaren telt. Hier was heel veel positieve aandacht bij de media voor ons sustainability-initiatief ‘Fly Responsibly’. Tijdens twee live-interviews met CNA en CNBC, twee grote Aziatische nieuwszenders, kreeg ik een mooie kans om toe te lichten hoe KLM haar verantwoordelijkheid op dit vlak neemt.

SEAO Power

Singapore is ook ons SEAO AF-KL regio kantoor voor Passage, E&M en Cargo. Een hele dynamische regio die zich economisch in rap tempo ontwikkelt. Singapore is een logistieke-, technologische- en financiële hub in de regio, omringd door landen als Vietnam, Filipijnen en Indonesië, die allen opkomende economische machten zijn.

Tijdens een presentatie bij de “Economic Development Board” van Singapore heb ik mij laten bijpraten over de huidige ontwikkelingen en langetermijnstrategie van Singapore. Dit geeft ons dan weer handvatten voor het ontwikkelen van onze KLM-strategie.


In deze regio, met veel capaciteit van sterke lokale carriers en een overvloed aan Gulf carriers, weet ons AF-KL team toch het verschil te maken en ervoor te zorgen dat we hier onze positie behouden. Tijdens het bezoek aan kantoor heb ik van alle disciplines en businesses kunnen zien hoe ze dat doen.


De economische groei en vele carriers zorgen niet alleen voor concurrentie, maar ook voor kansen. Zo hebben we een grote Line Maintenance in Bangkok voor twintig klanten en een AFI-E&M unit in Singapore voor onze klanten voor AFI-E&M. Zo creëert elke bedreiging ook weer mogelijkheden.


Het was leuk en inspirerend om te zien hoe de samenwerking en interactie tussen Passage, Vracht, Operatie en E&M ons sterk maakt en een meer integrale aanpak stimuleert! Heel veel dank aan alle collega’s in de SEAO teams voor hun informatieve presentaties en enthousiaste toelichting.

#RunTheWorld with KLM

"Fit en gezond naar de 100”. Dat heb ik in 2014 gezegd voor wat betreft de KLM resultaten, onze concurrentiepositie, onze vloot en onze klantervaring.


Fit en gezond geldt zowel voor het bedrijf, als voor de medewerkers. Het team in Singapore verraste mij met de uitnodiging voor een 5,5 km early morning run om 06:20 uur door Singapore met zo’n 25 collega’s. The best way to start the day!

Keep on moving

Zoals gezegd, het bedrijf staat er goed voor maar we moeten scherp en verantwoord blijven. De wereld staat niet stil en stijgende brandstofprijzen, Brexit en ontwikkelingen tussen China en de USA hebben hun effect op onze huidige resultaten.


Daarnaast gaat het ook om onze relatieve positie ten opzichte van onze concurrenten en de benchmark ten aanzien van hun kosten en resultaten. We hebben al veel geïnvesteerd de afgelopen vier jaar, maar daarmee hebben we als het ware alleen nog maar de achterstand ingehaald na de crisis van 2009 (tot 2013). Bovendien wachten er ons ook de komende jaren nog forse investeringen in vloot, personeel en digitalisering. Kortom, we zullen met elkaar scherp aan de wind moeten blijven zeilen.


Ik vind het jammer dat de cao-gesprekken met de bonden op dit moment afgebroken zijn. In deze gesprekken heeft elk van de partijen een eigen verantwoordelijkheid. Er is veel meer dat ons verbindt dan ons scheidt. Immers een toekomst waarin KLM ook de komende jaren “fit en gezond” is en blijft, is ons gedeelde belang. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we met elkaar, op een constructieve manier, tot een oplossing zullen komen.

Start van de zomer

Inmiddels zijn de zomervakanties gestart en de drukste weken van het jaar begonnen. Ik vloog vannacht terug aan boord van een volle KL836 SIN-AMS. Hartstikke goed om te zien hoe onze geweldige crew ook nu weer het verschil weet te maken voor onze klanten. Ook vond ik het leuk om te zien, zowel op de heenweg naar Bangkok, als terug vanuit Singapore, dat alle collega’s met trots onze KLM100 speld dragen en uitkijken naar de festiviteiten in oktober. Veel succes gewenst aan alle collega’s in de operatie aankomende periode.


Mijn volgende column is eind van deze maand met een update rondom de half jaarcijfers.


Tot dan,


Pieter